Over Ons - OerOuders

Bouw aan een krachtig huwelijk en toegewijd ouderschap

OerOuders is er voor dié stellen die willen afwijken en Voorlevend Ouderschap willen intergeren in hun leven en ouderschap.

Over Ons

De voorgeschiedenis van OerOuders een samenkomst van vele factoren

Waar onze liefde begon, inmiddels al bijna 10 jaar geleden. We stonden aan de vooravond van de afgrond, die je anno 2024: online daten noemt.

 

Tinder was net uitgevonden en swipend met onze vrienden en huisgenoten, zaten wij allebei aan de andere kant van de telefoon.

Voor Paul was het een lolletje, en dacht ik zie wel of ik een prooi vang. Nance had het geïnstalleerd, en er was een intern weten die zei je gaat één keer met iemand op date, want dan heb je ook een Tinder verhaal. 

 

En zo geschiedde, zijn we inmiddels bijna 10 jaar verder en vormen we op dit moment een gezin van 4. Hebben wij ons stadse leven in Utrecht achtergelaten en gesetteld in Beuningen (ov). Ons avontuur en verhuizing van stad naar land zijn wij samen met Paul zijn ouders aangegaan. Zij wonen bij ons in huis, een generatiewoning zoals je veel ziet in Twente en andere buitengebieden.

Het is voor ons een bewuste keuze om onze kinderen zoveel mogelijk online onherkenbaar in beeld te brengen..

Verhuizing en het ouderschap

Zo sterk als dat onze liefde is, voor het leven, elkaar en onze kinderen. Zo afwezig was de liefde tussen onze ouders vroeger. Waar Paul zijn ouders er krachtiger dan ooit uit zijn gekomen en zich door iedere bittere tijd heen hebben gebeten, heeft Nance meerdere scheidingen en gebrokenheid meegemaakt.

 

24 en 20 waren wij toen we elkaar leerde kennen. Van aantrekken en afstoten zoals we in voorgaande relaties kende, was in onze relatie al snel geen sprake meer van. Er was direct veel vertrouwen dat zorgde voor openheid, kwetsbare gesprekken en verdriet en rouw.

 

Thema’s als man – vrouw dynamiek, intimiteit, seksualiteit, financiën, verdeling van (huishoudelijke) taken, ouderschap en rolverdeling en behoeftes om echt tijd voor elkaar ligt bij en tussen ons erg open. Wij communiceren ontzettend veel en hebben, zelfs nu wij kinderen hebben ons huwelijk nog steeds bovenaan staan.

 

Dit is mede gekomen door te bouwen aan een stevige basis samen, waaronder individuele therapie gericht op de erfenissen die wij beiden hebben meegenomen vanuit onze eigen leven. En daarnaast de stevige basis in het contextueel gedachtegoed, dat zijn basis kent vanuit het Christelijk geloof.

 

God en daarmee de bijbelse principes is voor ons als een bron naar hoe wij kijken naar huwelijken en vraagstukken die daarbij komen, om te weten dat OerOuders een plek is voor iedereen of je nu wel of niet gelovig bent.

Door onze eigen geschiedenissen, beseffen wij des te meer de noodzaak én het belang om te bouwen aan krachtige huwelijken en voorlevend ouderschap. Daarom is OerOuders er ook voor die mensen die beseffen dat zij de nieuwe generatie opvoeden. Waar technologische veranderingen sneller gaan dan ooit te voren, maar waarbij het niet ten koste mag gaan van de menselijke verbinding. Je werkt bij oerouders aan krachtige huwelijken, betrokken ouderschap en het gezin centraal. Ondanks de snelle, uitputtende en gehaaste maatschappij.

 

Nance heeft inmiddels meer dan 10 jaar ervaring in de (jeugd)hulpverlening, waarbij zij zeer problematische en media gevoelige scheidingszaken heeft behartigd. Door onder andere die stevige basis, is het des te noodzakelijker om aan de voorkant te werken aan een krachtig huwelijk.

 

Paul zijn kennisgebied ligt in de fysieke, orthomoleculaire gezondheid en heeft zich altijd gericht op de vitaliteit van de man. Waarbij hij ook een opleiding heeft gevolgd in Amerika omtrent mannelijk leiderschap. In september zal Paul starten met zijn 4 jarige opleiding tot contextueel therapeut en zal daarmee nog meer toegerust zijn om de materie over te brengen.

En toen kwam alles samen

0
Erfenissen
0
Domeinen
0
Principes
0
Dynamieken
0
Eenheid

Voorlevend Ouderschap™

OerOuders biedt onderbouwde programma’s aan op basis de Voorlevend Ouderschap™ methode.

 

5 Erfenissen binnen 4 domeinen, vanuit de belangrijkste 3 principes, gebaseerd op 2 dynamieken vormen samen 1 eenheid.

 

Om tegenwicht te bieden aan allen echtscheidingen is onze missie, dat er eind 2025, 27362 relatieboeken verspreid zijn.

 

Zodat voor iedere echtscheiding er een huwelijk krachtiger gebouwd wordt.

Opleiding, ervaring & mentoren van Paul & Nance

Vraagstukken in relaties en gezinnen waar wij aan werk(t)en:

Echtscheiding
Samengesteld gezin
Verslaving
Familiebedrijven
Herstel na vreemdgaan
Familiegeheimen
Gelovige gezinnen
Intimiteits & seksualiteit
Burn-out & depressie

Verbroken & uitgesloten familierelaties
Emigratie
Opvoeding (0 tot 21)
Familiegesprekken
Leefstijl
Man – vrouw dynamiek
Rouw en verlies
Generatiewonen
De band met je ouders

Klaar voor Voorlevend Ouderschap in jouw leven

Ben jij er aan toe om Voorlevend Ouderschap™ te integreren in je leven?

  • Te bouwen aan een krachtig huwelijk / relatie

 

  • Het ouderschap vorm te geven dat echt bij jou/jullie past.

 

  • Jou eigen opvoeding geen impact meer heeft op jou handelen